Wyszukaj

POD RĘKĄ

Powiat BIP

bip2

 

R O D O

RODO jpeg

 


 

KLAUZULA

 

INFORMACYJNA

 


Zgodnie z art. 13 ust. 1 Ogólnego Rozporządzenia o Ochronie Danych (RODO) z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informujemy, że:


1. Administratorem Państwa danych jest Starostwo Powiatowe w Gostyninie,


adres: ul. Dmowskiego 13, 09-500 Gostynin, Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript. tel.: 24 236 79 81.


2. Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych, z którym mogą się Państwo kontaktować w sprawach przetwarzania Państwa danych osobowych za pośrednictwem poczty elektronicznej: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript. ., tel.: 24 236 79 87.


3. Administrator będzie przetwarzał Państwa dane osobowe na podstawie:


  • art.6 ust. 1 lit a RODO – osoba, której dane dotyczą wyraziła zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych (np. wykorzystania prywatnego nr telefonu w celu kontaktu lub zgoda na wizerunek w celu promocji powiatu);

  • art.6 ust. 1 lit. b w przypadku gdy przetwarzanie jest niezbędne do wykonania umowy, której stroną jest osoba, której dane dotyczą, lub do podjęcia działań na żądanie osoby, której dane dotyczą, przed zawarciem umowy (np. w celu zawarcia umowy z kontrahentami, pracownikiem);

  • art.6 ust. 1 lit. c RODO, w przypadku gdy przetwarzanie jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na Administratorze, tj. w celu realizacji zadań określonych przepisami prawa;

  • art.6 ust1 lit. e RODO, w przypadku gdy przetwarzanie jest niezbędne do wykonania zadania realizowanego w interesie publicznym lub w ramach sprawowania władzy publicznej powierzonej administratorowi.

4. Państwa dane mogą być udostępniane innym uprawnionym podmiotom, na podstawie przepisów prawa, a także na rzecz podmiotów, z którymi administrator zawarł umowę powierzenia przetwarzania danych w związku z realizacją usług na rzecz administratora (np. kancelarią prawną, dostawcą oprogramowania, zewnętrznym audytorem).


5. Administrator nie zamierza przekazywać Państwa danych osobowych do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.


6. Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres wynikający z przepisów prawa
tj. ustawy z dnia 14 lipca 1983 r. o narodowym zasobie archiwalnym i archiwach oraz Rozporządzeniu Prezesa Rany Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych.


7. Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody sprzed jej cofnięcia oraz wniesienia skargi do organu nadzorczego. /Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą
w Warszawie, przy ul. Stawki 2/, w przypadku gdy zachodzi poważne popełnienie naruszenia bezpieczeństwa danych osobowych, które Państwa dotyczą.


8. Podanie danych osobowych w zakresie wymaganym prawem jest obligatoryjne. Konsekwencją nie podania tych danych będzie brak możliwości realizacji zadania nałożonego ustawą na Administratora. W pozostałych przypadkach podanie danych jest dobrowolne a zgoda na ich przetwarzanie może zostać cofnięta w dowolnym momencie (pisemnie na adres Administratora lub email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript. )


9. Administrator nie podejmuje decyzji w sposób zautomatyzowany w oparciu o Państwa dane osobowe.

Izba Rolnicza

mir logo

Konsultacje Społeczne

megaf

Ogłoszenie w sprawie przeprowadzenia konsultacji społecznych

Projekt programu współpracy

Formularz konsultacyjny

Bezpłatna Pomoc Prawna

PRAWNA POMOC


ANONIMOWA ANKIETA
WNIOSEK W FORMACIE PDF


 
 
 
 
 

 
 
 
 

 

Ogłoszenie

Starosty Gostynińskiego

z dnia 5 sierpnia 2020 r.

Szanowni Państwo, działając na podstawie §15 ust. 5 Rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 19 czerwca 2020 r. w sprawie ustanowienia określonych ograniczeń, nakazów i zakazów w związku z wystąpieniem stanu epidemii (Dz. U. z 2020 r. poz. 1066 ze zm.) informuję, że od dnia 5 sierpnia 2020 r. udzielanie nieodpłatnej pomocy prawnej i świadczenie nieodpłatnego poradnictwa obywatelskiego w Powiecie Gostynińskim odbywa się bezpośredniow Punktach Nieodpłatnej Pomocy Prawnej i Nieodpłatnego Poradnictwa Obywatelskiego w Gostyninie
z ograniczeniami oraz zachowaniem rygorów sanitarnych. Świadczenie nieodpłatnej pomocy
i nieodpłatnego poradnictwa obywatelskiego za pomocą środków porozumiewania się na odległość i poza lokalem, w którym znajdują się punkty przysługuje osobom ze znaczną niepełnosprawnością ruchową, które nie mogą stawić się w punkcie osobiście oraz osobom doświadczającym trudności w komunikowaniu się, o których mowa w ustawie z dnia 19 sierpnia 2011 r. o języku migowym i innych środkach komunikowania się (Dz. U. z 2017 r. poz. 1824).

Osoby, które chcą uzyskać pomoc prawną mogą ją otrzymać:

  1. bezpośrednio w Punktach Nieodpłatnej Pomocy Prawnej i Nieodpłatnego Poradnictwa Obywatelskiego w Gostyninie po uprzednim telefonicznym umówieniu terminu wizyty pod nr tel. 539 522 155 lub rejestracji na wizytę na stronie Powiatu Gostynińskiego pod adresem: www.gostynin.powiat.pl w zakładce Pomoc prawna, porady obywatelskie, mediacja – Zapisy na bezpłatne usługi lub poprzez BIP Starostwa Powiatowego
    w Gostyninie pod adresem: http://bip.gostynin.powiat.pl/ w zakładce Nieodpłatna pomoc prawna - Zapisy na nieodpłatną pomoc prawną, dokonując rezerwacji terminu w punktach.
  2. drogą środków porozumiewania się na odległość (zdalna forma porad jest zarezerwowana dla osób, które mają trudności w komunikowaniu się albo trudności
    w poruszaniu się, które uniemożliwiają osobiste przybycie do punktu):
    1. po uprzednim telefonicznym umówieniu terminu wizyty pod nr tel. 539 522 155 lub
    2. rejestracji na wizytę na stronie Powiatu Gostynińskiego pod adresem: www.gostynin.powiat.pl w zakładce Pomoc prawna, porady obywatelskie, mediacja – Zapisy na bezpłatne usługi lub poprzez BIP Starostwa Powiatowego w Gostyninie pod adresem: http://bip.gostynin.powiat.pl/ w zakładce Nieodpłatna pomoc prawna - Zapisy na nieodpłatną pomoc prawną, dokonując rezerwacji w polach „porada na odległość” lub „porada poza punktem” lub
    3. przesyłają na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript. skan lub zdjęcie podpisanego wniosku
      o udzielenie nieodpłatnej pomocy prawnej lub nieodpłatnego poradnictwa obywatelskiego wraz z oświadczeniem, o którym mowa w art 4 ust. 2 ustawy z dnia 5 sierpnia 2015 r. o nieodpłatnej pomocy prawnej, nieodpłatnym poradnictwie obywatelskim oraz edukacji prawnej (wniosek dostępny na stronie internetowej Powiatu Gostynińskiego adres: www.gostynin.powiat.pl w zakładce Bezpłatna pomoc prawna oraz w BIP Starostwa Powiatowego w Gostyninie adres: bip.gostynin.powiat.pl w zakładce Nieodpłatna pomoc prawna).

Na umówioną wizytę należy zgłosić się punktualnie.

Wszyscy interesanci przybywający w celu uzyskania porady zobowiązani są do:

-        zakrywania ust i nosa przy użyciu m.in. maseczek, przyłbic, chust, szalików,

-        odkażania dłoni płynem dezynfekującym,

-        zachowania bezpiecznego dystansu (1,5-2 metra) od innych osób.

Zalecam, aby mieć przy sobie własny długopis.

Osoby z oznakami choroby lub podwyższoną temperaturą ciała nie będą obsługiwane.

Proszę Państwa o wyrozumiałość.

Anonimową opinię o udzielonej nieodpłatnej pomocy prawnej lub nieodpłatnym poradnictwie obywatelskim można przekazać pod numerem telefonu 539 522 155, na adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript. , listownie na adres Starostwa Powiatowego w Gostyninie, Wydział Organizacyjny, ul. Dmowskiego 13, 09-500 Gostynin lub skrytka ePUAP adres: 2t399jfvv1/skrytka

Do pobrania:

  1. Wzór wniosku o potrzebie udzielenia nieodpłatnej pomocy prawnej lub nieodpłatnego poradnictwa obywatelskiego za pośrednictwem środków porozumiewania się na odległośćdla osób, które mają trudności w komunikowaniu się albo trudności w poruszaniu się, które uniemożliwiają osobiste przybycie do punktu)
  2. Anonimowa opinia

Elektroniczna rejestracja:

Adres strony internetowej: www.gostynin.powiat.pl, zakładka: Pomoc prawna, porady obywatelskie, mediacja – Zapisy na bezpłatne usługi BIP: bip.gostynin.powiat.pl, zakładka: Nieodpłatna pomoc prawna - Zapisy na nieodpłatną pomoc prawną